Etiketler

19 Ağustos 2023 Cumartesi

OKUYORUM, DİNLİYORUM, İZLİYORUM-3




Uzun zamandır kitap okuyamıyorum, yeni yıla girdiğimizden beri sadece bir kitap bitirebilirim. Yüksek lisans yapıyor olmamdan dolayı sürekli okuyorum, inceliyorum ama kitap okumaya zaman ayıramıyorum ya da tezden dolayı bunalıma girdiğim için okumak istemiyorum. Tez yazmak cidden buhranlı bir süreçmiş. 

Sırasıyla okumaya çalıştığım kitaplar şunlar,

yurt dışına gitmeyi düşündüğüm için ingilizce okumaya ağırlık vermek istiyorum ve en kolaydan başladım. The Fireboy isimli incecik bir hikaye kitabım var. Bunu daha önce okumuştum, bilmediğim kelimeleri tekrar etmek için okuyorum. 

Cemal Süreyya Sevda Sözleri isimli şiir kitabını arada açıp bir kaç şiir okuyorum ancak şiir okumayı hala sevemedim. 

Dorian Gray'in Potresi, uzun süredir okumaya çalıştığım bir kitap, aslında kolay okunan güzel bir kitap sevdim ama ben bir türlü okuyupta bitiremedim, elimde sürünüyor.

Böyle Söyledi Zerdüşt, bu kitabı daha farklı hayal etmiştim, zaten çok fazla okuma isteğim yok şu sıralar, arada elime alıp bir iki sayfa okurum, birazcık feyz alırım, bana motivasyon olur diye düşünmüştüm. Ancak pek istediğim gibi olmadı ve bu kitap bana biraz ağır geldi.

Dinlediklerimde ise Evdeki Saat- Uzunlar şarkısına takmış durumdayım. Genelde spor yaparken Mabel Matiz dinlemeyi seviyorum.

İzlediklerim kısmında şu sıralar izlediğim bir dizi yok, çok uzun zamandır dizi izlemiyorum. En son Modern Love dizisini izledim çok güzeldi, tavsiye edilir. Genelde film izlemeye çalışıyorum. Uzun uzun oturup dizi izleyecek vaktim yok ama sınavım ve tezim bittikten sonra acısını çıkarmayı planlıyorum. 


5 Ağustos 2023 Cumartesi

MONTENEGRO PERAST

Daha önceki yazımda balkanlar turuna çıktığımı söylemiştim. Karadağ'da Kotor'dan sonra Perast'a geldik. Aslında daha öncesinde Kotor'dayken Ship Bot ile tura katıldık ve Perast'taki Lady of Rock'ı ziyaret etme fırsatı bulduk. Eğer Kotor'a geldiyseniz Old Town girişindeki Tourist İnformation'dan turlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Kotor körfezinden başlayan farklı turlarda var. Biz Blue Cave olan tura katılmıştık. 30 euro fiyatı vardı ve Mamula Island'a da gittik. Katıldığımız turda yüzme molası da vardı. 


Tur ile geldiğimiz Perast'taki Lady of Rock adasında kısa bir süre dolaşmamıza izin verildi. Ada üzerindeki kiliseyi ziyaret ettik içeriye giriş ücretliydi ve müzesi de vardı. Eğer Perast'a geldiyseniz direkt olarak Perast'tan da Lady of Rock adasına tekneler gidiyor, o şekilde de ziyaret edebilirsiniz. 


Kotor'da Perast'a ulaşım çok kolay 2 euroya otobüsler gidiyor. Kotor Marina karşısından Kotor Blue Line isimli otobüslere binerek ulaşım sağlayabilirsiniz. 


Perast çok küçük bir şehir ama güzel. Perast konaklama yönünden biraz daha pahalı ve daha az seçenek var. Bana göre Perast'ta kalmak yerine günübirlik gelmek daha mantıklı. Zaten çok küçük bir yer, bir günde gezilir. 


Gezilecek yerlerin başında Sveti Nikola Kilisesi yer alıyor. Kiliseye ait birde çan kulesi var. Çan kulesine çıkabiliyorsunuz ve muhteşem bir manzarası var.


Perast müzesini de ziyaret edebilirsiniz. İçerisinde Osmanlıdan kalma bazı eşyalarda sergileniyor.