Etiketler

22 Aralık 2019 Pazar

2019 İZLEDİKLERİM

2019 Muhteviyatı izlediklerim

Diziler

Narcos
Outlander
Hercai
Chernobly
Siempre Bruja
Last Kingdom
White queen
Carnaval Row
Poldark


Filmler

Bizim için Şampiyon
Fallen
Cicero
Bird Box
Newness
Belle
Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu
7. Koğuştaki Mucize


Programlar

Survivor

13 Ekim 2019 Pazar

KÜRK MANTOLU MADONNA

Kürk Mantolu Madonna/ Sabahattin Ali 

Arka Kapak:

"Her gün, daima öğleden sonra oraya gidiyor, koridorlardaki resimlere bakıyormuş gibi ağır ağır, fakat büyük bir sabırsızlıkla asıl hedefine varmak isteyen adımlarımı zor zapt ederek geziniyor, rastgele gözüme çarpmış gibi önünde durduğum "Kürk Mantolu Madonna'yı seyre dalıyor, ta kapılar kapanıncaya kadar orada bekliyordum."

Kimi tutkular rehberimiz olur yaşam boyunca. Kollarıyla bizi sarar. Sorgulamadan peşlerinden gideriz ve hiç pişman olmayacağımızı biliriz.

Yapıtlarında insanların görünmeyen yüzlerini ortaya çıkaran Sabahattin Ali, bu kitabında güçlü bir tutkunun resmini çiziyor. Düzenin sildiği kişiliklere, yaşamın uçuculuğuna ve aşkın olanaksızlığına (?) dair yanıtlanması zor sorular soruyor.

Kitap Bilgileri:
Baskı yılı: 2019
Sayfa sayısı: 160
Yayın evi: Yapı Kredi Yayınları

Çok naif bir aşk hikayesini okudum bu kitapta, gerçekten çok güzeldi. Eski Türk sineması tadında güzel bir kitap bence... Çabucak okunan bir roman.


keyifli okumalar...


14 Eylül 2019 Cumartesi

MILENA'YA MEKTUPLAR

Milena'ya Mektuplar/ Franz Kafka 

Arka Kapak

Milena ile Franz, 1919 yılının sonbaharında Prag'da tanıştı. Milena o sırada evli, Kafka da nişanlıydı. Ortak dostların bulunduğu bir ortamda Milena, Kafka'nın orijinali Almanca olan öykülerini Çekçeye çevirme isteğini dile getirmişti. Masum ve dostça başlayan mektuplaşmaları sayesinde birbirlerine duydukları arzu ve özlem arttı ancak ne yazık ki  aralarında hep mesafeler vardı.

"Milena, eğer bana el uzatmazsan dayanabilmem imkansız, seni kaybetme korkusuyla baş edebilecek cesarete sahip değilim."

Yaklaşık iki yıl süren bu mektuplaşmalar, tutkularının kanıtları hâline geldi ve dünya edebiyatının klasikleri arasına girecek olan eserin oluşumunu sağladı. Birbirlerine duydukları aşklarını her zaman yüreklerinin en derinlerinde, zihinsel bir yolculuk halinde yaşadılar, hiç kavuşamadılar.

Kitap Bilgileri:

Sayfa sayısı: 347
Orijinal adı: Briefe an Milena
Baskı yılı: 2017
Çeviren: İ. Bülent Oynamaz
Yayın evi: Sonsuz kitap

Kitapta sadece Franz Kafka'nın yazdığı mektuplar yer alıyor. Okurken keşke Milena'nın yazdığı mektuplarda olsaydı diye düşündüm. Böylece onun duygu ve düşüncelerini de öğrenmiş olurduk. Kitabın sonunda Milena'nın, Kafka'nın yakın dostu Max Brod'a yazdığı mektuplarda yer alıyor. Bunları okuyunca Milena'da onu seviyormuş dedim. Hayatta gerçekten seven, değer veren birini bulmak yeterince zor değilmiş gibi birde o kişiden uzakta olmak daha da zor.. Keşke bir araya gelebilselermiş. Bu şekilde bitmeseymiş.



Keyifli okumalar...

3 Eylül 2019 Salı

EYLÜL

Eylül/ Mehmet Rauf 

Arka Kapak:

Suat hemen zarfı kenarından yırttı. Gözlerindeki duman yüzünden fark etmiyordu. Bu dolu zarfı açamıyor, eli titriyordu; sonra koştu, balkonda konuşan Necip ile Süreyya'nın arasına daldı, "Yalıya gidiyoruz!" dedi. Süreyya bakıyordu, önce inanmadı, " Ne oluyor, neden?" diye soran bir bakışla Suat'ın uzattığı kağıt paraları alıyordu, sonra birden, " Bu ne? Bunlar ne? Nereden? sorularını sıraladı. Suat eliyle ağzını kapayarak, " Sus! " diyor, diğeri " Kim gönderdi?" diye sorarken, " Babam, babam..." yanıtını veriyordu. Sonra oraya oturup alçak bir sesle; " Şimdi bu parayla kimseye bir şey söylemeden gidip yalıyı tutmalı, sonra da hepsinin gözünün önünde buradan çıkıp gitmeli..." dedi.

Kitap Bilgileri:

Baskı Yılı: 2006
Sayfa Sayısı: 352
Yayın Evi: kitap zamanı

Lise yıllarında edebiyat hocamızın okuyun demesiyle aldığım ve uzun yıllar kitaplığımda okunmayı bekledikten sonra nihayet okuduğum kitabım. Türk edebiyatının ilk psikolojik romanı olmasından dolayı kimi yerde çokça sıkıldığım kitabım. Sürekli karakterlerin ruh hallerini okuyup duruyorsunuz. Kitap konu olarak Süreyya, Necip ve Suat arasındaki aşk üçgenini anlatıyor.





Keyifli okumalar...

31 Ağustos 2019 Cumartesi

BİLİNMEYEN BİR KADININ MEKTUBU

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu / Stefan Zweig

Arka Kapak:

Kadın kahramanı sadece uzun bir mektubun yazarı olarak tanıyoruz. Kadının hayatı boyunca sevmiş olduğu erkek için kaleme aldığı bu mektubun "gondereni" nin adı yoktur. Mektubunun başında tek bir hitap vardır: " Sana, beni asla tanımamış olan sana." Kadın büyük tutkusunu hep bir "bilinmeyen" olarak, tek başına yaşamaya razıdır, bu aşk öyküsünde "taraflar" değil, sadece tek bir taraf vardır. Böylesine, gerçek anlamda aşk denilebilir mi?

Zweig, okurunu bir kez daha insan psikolojisinde eşine pek rastlanmayan bir yolculuğa davet ediyor. Bu yeni yolculuğun sonunda " mutlu aşk" kavramının şimdiye kadar bilinmeyen kıyılarına varmayı amaçlamış olması da bir ihtimal.

Kitap Bilgileri:

Çeviri: Ahmet Cemal
Sayfa sayısı: 62
Baskı Yılı: 2019
Özgün Adı: Brief Einer Unbekannten
Yayın Evi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Çok severek ve merakla okuduğum bir kitap oldu, incecik olduğu içinde hemen bitti. Zweig okumayı cidden çok sevdim. Diğer kitaplarını da okumayı istiyorum. Bu zamana kadar okumamış olmam büyük bir kayıp benim açımdan.

Kitabın konusu arka kapakta da yazdığı gibi aşk, bir insan bu derece karşılıksız birini sevebilir mi ? diye soruyorum kendime ve cevabı evet sevebilir oluyor. Ama sevmemesi daha yararına olur orası kesin. Bu derece saplantılı sevmek acıdan başka birşey getirmez bunu anlamış oluyoruz. Bilmiyorum aşk insanı öldürebiliyor da yaşatabiliyor da... En güzeli karşılıklı olan aşk, değer verdiğinde karşılığını alabiliyorsan aşk güzel birşey aslında...



Keyifli okumalar...


24 Ağustos 2019 Cumartesi

OLAĞANÜSTÜ BİR GECE

 Olağanüstü Bir Gece / Stefan Zweig

Arka Kapak:

Olağanüstü bir gece, seçkin bir burjuva olarak rahat ve tasasız varoluşunu sürdürürken giderek duyarsızlaşan bir adamın hayatındaki dönüştürücü deneyimin hikâyesidir. Sıradan bir pazar gününü at yarışlarında geçirirken, belki de ilk kez burjuva ahlakından saparak "suç" işler. Böylece yeniden hissetmeye başladığını, kötücül ve ateşli hazları olan gerçek bir insan olduğunu fark eder. İçindeki haz dolu esrime, aynı günün akşamında onu gece âleminin son atıklarının arasına, " hayatın en dibindeki lağımlara" sürükleyecek, varış noktası ise ruhanî bir uyanış olacaktır.

Kitap Bilgileri:

Yayınevi: iş bankası kültür yayınları
Sayfa sayısı: 69
Baskı yılı: 2019
Yazar: Stefan Zweig

ilk kez bu kitapla zweig okudum. incecik çabuk okunabilecek bir kitap ama elimde o kadar çok dolaştı ki... benimle birlikte gitmediği yer kalmadı.

Kitabın konusu güzeldi. İstediğimiz hayatımı yaşıyoruz yoksa toplumun bize dayattığı hayatımı yaşıyoruz, diye sorgulatan bir kitap...

Zaten kitapta da kahramanın yaşadığı toplumun dayattığı hayattan sınırlarını aşarak başka bir yaşayışa geçişini, kendini bulma durumunu anlatıyor.



Keyifli okumalar....

18 Ağustos 2019 Pazar

BİR ÖMÜR NASIL YAŞANIR ?

Bir Ömür Nasıl Yaşanır? / İlber Ortaylı

Arka Kapak:

''Cesur olun. Kendinizi rahat hissettiğiniz alanın dışında pencereler açın. Farklı dünyalarla ancak böyle tanışırsınız. Ben hep yerimde dursaydım, dünyamı değiştirecek insanları aramasaydım, bugün tanıdığınız ben olmazdım. Bir insanın bittiği an, miskinliğe esir olduğu andır. İnsan, konforundan vazgeçmeyi göze almalıdır. Kendi dünyasını yerinden kendisi oynatmalıdır.''

İlber Ortaylı yediden yetmişe herkesin faydalanacağı, bilge şahsiyetinden ve yaşam tecrübesinden süzülen tavsiyelerden oluşan bir eserle karşımızda. İlber Hoca bu kitapta, bir insanın, çocukluktan itibaren hayatın hemen her alanında ihtiyaç duyacağı çözümleri nasıl bulabileceğini örnekler vererek anlatıyor. ''Herkes kendi talihinin mimarıdır.'' sözünü hatırlatarak, kendi yolunu çizmenin ne anlama geldiğini tüm kritik noktalarıyla yorumluyor.

Bir ömrü hakkıyla yaşayabilmek ve yaşanan her andan tat alabilmek için önce ne lazımdır?

insan hayatı kaç dönemden oluşur ve her bir dönemde neleri tecrübe etmek gerekir?

insan kimden ne öğrenebilir? Kendi kendini yetiştirmek nasıl mümkün olur ?

Bir dil, en iyi nasıl ve ne zaman öğrenilir?

Sorumluluk sahibi bir insan, kendisi veya çocukları için nasıl bir eğitim modeli aramalıdır?

En iyi nasıl seyahat edilir, bir şehir nasıl dolaşılır? Hangi müze, hangi meydan, hangi sokakları görmek için dünyanın bir ucuna kadar gidilebilir?

"Bir Ömür Nasıl Yaşanır?" , ülkemizin medarıiftiharı olmuş bir tarihçinin gözünden, insanın hayattaki anlam arayışına, bu arayışın tadını nasıl çıkaracağına ve süreç boyunca karşılaşacağı zorluklarla nasıl baş etmesi gerektiğine dair çok özel bir kılavuz...

Kitap Bilgileri:

sayfa sayısı: 285
baskı yılı: 2019
yayınevi: kronik kitap

Rahatça okunabilecek güzel fikirler veren bir kitap. Kitap bölümlere ayrılmış ve içerisinde dinlenmesi gereken müzikler, okunması gereken kitaplar, izlenmesi gereken filmler ve gezilmesi gereken yerlerden bahsedilmiş. Liste halinde verilmiş.

Okurken kıskandığım bazı noktalar oldu. Özellikle küçük yaşta dil öğrenmeye başlaması ve birden fazla dil biliyor olması çok hoşuma gitti. ''Keşke benimde böyle bir fırsatım olsaydı, çevremde dil bilen insanlar olsaydı, bende faydalanabilseydim.'' dedim. Aslında kıskanılabilecek yada örnek alınabilecek çok nokta var.

Seyahat etmekle ilgili fikirlerine de sonuna kadar hak verdim. İnsan azıcıkta olsa rahatını bozmalı ve yollara düşmeli... Farklı ufuklara yol alabilmeli...

Birde şöyle düşünüyorum, bu dünya geçici ve dünyadan göçerken yanımızda sadece anılarımızı getirebileceğiz bu nedenle güzel faydalı şeyler biriktirmeliyiz hafızamızda... Gezip gördüğümüz yerler gibi, iyi insanlar gibi, güzel dostlar gibi, faydalı işler gibi...





Keyifli okumalar...



28 Temmuz 2019 Pazar

BKM KİTAP ALIŞVERİŞİ

BKM Kitap Alışverişim 

Bkm kitap ve diğer online kitap satan sitelerdeki kampanyaları inceliyordum. Hazır kampanya varken almak istediğim kitapların bir kısmını aldım. 


Sabahattin Ali -Kürk Mantolu Madonna ve Kuyucaklı Yusuf
Stefan zweigh- Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu, Satranç, Olağanüstü Bir Gece
Ece Temelkuran -Olmayan Kuşlar Ansiklopedisi
Franz Kafka- Milena'ya Mektuplar
Yusuf Atılgan -Aylak Adam
Wilhelm Genazino- O Gün için Bir Şemsiye
ilber Ortaylı -Bir Ömür Nasıl Yaşanır

7 Temmuz 2019 Pazar

THE WIZARD OF OZ

The wizard of Oz / Lyman Frank Baum 

Arka Kapak:

This is the story of a girl from Kansas named Dorothy and she suddenly finds herself in a strange country because of a tornado. She meets a tin man, a scarecrow and a lion. She also meets the Wizard of Oz.

Sayfa sayısı: 64
Baskı yılı: 2018
Yayın evi: Engin yayınevi

ingilizce kitap okuyarak kendimi geliştirmeyi istiyordum. D&R 'de bu kitabı görüp aldım. Yayınevinin diğer kitaplarını da alıp okumayı planlıyorum. Kitabın arka kısmında sözlükte bulunuyor, bilemediğim sözcüklere oradan bakmak kolaylık sağladı. En arkasında da bazı alıştırmalar var. Böyle bir kitap arayışınız varsa tavsiye edebilirim.

SiYER-i NEBİ

Siyer-i Nebi / Şerafettin Kalay

Baskı yılı: 2014
Sayfa sayısı: 346
Yayın evi: Eksen yayıncılık

Kitapla ilgili sadece şunları söyleyebilirim her müslümanın okuması gereken bir kitap.
Hz.Muhammed ve hayatı hakkında çok güzel bilgiler edindim.
Okuduğum kitapların kaydını düştüğüm içinde burada paylaşıyorum.

1 Temmuz 2019 Pazartesi

BEN BİR GÜRGEN DALIYIM

Ben Bir Gürgen Dalıyım

Arka Kapak:

Hasan Ali Toptaş ''çocuk aklı''nın hikmet dolu bilincini bir gürgen dalına tercüme ediyor ve insanlığımıza onun gözüyle bakmamızı sağlıyor.

Ben Bir Gürgen Dalıyım; yemyeşil umutların, horgörülen ufukların, kaybedilen zamanların, bitmeyen zulüm çarklarının, ama asla sönmeyen bir inancın hikayesi...

''Herhalde beni tuhaf bir kuşa benzetmişlerdi. Belki de onların gözünde, masallardan çıkıp gelmiştim ben, ne yapacağımı kestiremeden, köyün üstünde öylece, kendi hızımın içinde kaybolmuşçasına uçup duruyordum. Ola ki başka bir masala gidecektim ama, henüz omasal yaratılmamıştı. Bu yüzden, oralarda oyalanıp vakit geçiriyordum. Hiç kuşkusuz,beni anlatacak olan masal söylenir söylenmez uçup gidecektim.''

Kitap Bilgileri:

Sayfa sayısı: 111
Yayınevi: Everest yayınları
Yazar: Hasan Ali Toptaş
Baskı yılı: 2009

Çocuk kitabı gibi görünse de okuması zevkli, insanı düşündüren bir kitap.

''Yani insanın karışmadığı her şey bir masaldı. Bu nedenle midir nedir, komşularım uzak uzak bakıyorlardı yerde yatan gövdeme. Güneş bile uzaktı artık, ufuktan yükselen kayalıklara doğru eğilmiş, yavaş yavaş batıyordu.''

Dönüp dolaşıp insanda başlıyordu her şey, dönüp dolaşıp insanda bitiyordu...



Keyifli okumalar...

23 Haziran 2019 Pazar

KEMAL HADİ GEL, Bİ KAHVE İÇELİM...

Kemal Hadi Gel, Bi Kahve İçelim...

Arka Kapak:

Aslında ikimizde kahve sevmezdik. Söyleyemediklerimizin yerine geçerdi. Araya giren duygusal ayrılıkların son bulması dileğiydi. Vazgeçememek, kıyamamak, pişman olmak, kavuşmak demekti.

''Hadi gel, bi kahve içelim...''

O, bizim Kemal!.. Bu topraklarda yaşayan,yediden yetmişe herkesin görür görmez yüzüne bir gülümseme kondurmasına neden olan bir ''sima''... Ekrandan, sinema perdesinden bize yansıyan  çocuksu gülümsemesiyle saflığın sembolleşmiş hali... Kardeşlik ve paylaşımın..

''İyiler sonunda hep kazanır'' sözünün..

Bizim Kemal, bizim gülen yüzümüz..

Yetmişinci doğum gününde Kemal Sunal'ı bize sevgilisi, eşi, hayat arkadaşı, çocuklarının annesi Gül Sunal anlatıyor.. Hem de en sahici, en samimi haliyle.. Hiçbir formatın sınırlarına girmeyi kabul etmeden.. İçinden geldiği gibi.. O'nu sevmenin mutluluğunu. O'nsuz yaşamaya alışmanın hüznünü hala en güçlü şekilde hissederek...

Kitap Bilgileri:

Sayfa Sayısı: 197
Yayın evi: Doğan Kitap
Baskı yılı: 2014

Kitabı çok uzun zamandır okumayı istiyordum ama bir türlü nedense bulamadım. En sonunda okudum. Güzel bir kitap, yaşanan anıları anlatıyor arka kapakta bahsettiği gibi. Bu kitabı okumak gerçekten benim için büyük bir zevkti. Kitap hakkında söyleyecek fazla bir sözüm yok sadece okurken konular birbirinden kopuktu, yaşanan olaylar belirli bir sırayla anlatılmamıştı.Kitabın sonuna da fotoğraflar, mektuplar, anılar eklenmişti. Bunun dışında birde kitapta Kemal Sunal'dan eşi sürekli O diye bahsetmişti, kitabı okurken bu duruma şaşırdım ve neden Kemal demiyor diye düşünüyordum ki, kitabın sonunda Gül Sunal'ın bu sorumun cevabını yazdığını gördüm.

''Kitapta senden O diye bahsettim hep! Yazmaya başladığımda, hiç düşünmeden ''O'' yazdım..
Ne diyeceğimi bilemedim..
Kocam, sevgilim, arkadaşım, dostum, sırdaşım, akıl hocam, dert ortağım, babam, eğlencem, bebeğim, kardeşim, hangisini desem eksik olacak...Aslında Kemal desem hepsini içine alacaktı..Amacım seni ilahlaştırmak değil elbette..
Sadece benim hayatımdaki doldurulamaz yerini çember içine aldım..Bir daha kaçırmamak için...''

Bu sözlere ne denir ki ? Vay bee diyebildim sadece....



Keyifli Okumalar...

2 Mart 2019 Cumartesi

BEN ÖLMEDEN ÖNCE

Ben Ölmeden Önce


En son 2017 yılında kendime ölmeden önce yapılacaklar listesi hazırlamıştım.Şimdi listemi güncelleme zamanı geldi.

Listemin ilk hali buraya tıktık...

Son Hali                                                         

Bir İşin Olsun..                                                                        
Diplomanı Almaya Git..
Para Biriktir..
Sevdiğin İşi Yap..
Go Karta Git..
Paintball Oyna..
Karaoke Yap..
Ehliyet Al..
Paraşütle Atla..
İstanbul Gezini Tamamla..
Yurt Dışına Çık..
Avrupa Turuna Çık..
İngilizceni Geliştir..
Yeni Bir Dil Öğren..
İspanyolca Öğren
Gitar Çalmayı Öğren..
Kur'anı Arapça Okumayı Öğren..
Hacca Git..
Yüksek Lisans Yap..
Kapadokya'da Balona Bin..
Teleferiğe Bin..
Kamp Yap..
İlk Yardım Öğren..
Bir Roman Yaz..
81 İlimizi Gör..
Yüzmeyi Öğren..
Deniz Kıyısında Bir Ev Al..
Pastacılık Kursuna Git..
Resim kursuna git..
Fotoğrafçılık eğitimi al..
Fotoğraf makinesi al.. 

Gidebildiğin kadar yere git...Gezebildiğin kadar gez...Görebildiğin kadar gör....







EDİRNE


Edirne Gezisi

Edirne İstanbul'a otobüsle 3 saatlik bir mesafede yer alıyor. Hafta sonu günübirlik olarak gezilebilecek bir yer. Edirne'ye vardığınızda otogarın hemen arka tarafında otobüs durakları bulunuyor ve buradan her yere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.



Edirne merkezde yer alan Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye cami görülebilecek ilk yer. 

                                                     
Camideki ters lale motifiyle ilgili şöyle bir söylem bulunmakta, bu motif cami arsasının sahibi olan ve burada lale yetiştiren kişinin arsaya cami yapımı sırasında çıkardığı zorluk ve ters tutumu simgelemekteymiş.


Selimiye caminin hemen karşısında bulunan Eski camide ziyaret edilebilecek en güzel yerlerden biri. Camideki hat sanatı ile yazılmış duvar süslemeleri muhteşem..



Edirne merkezde Saraçlar caddesini ve Ali Paşa Çarşısını dolaşabilirsiniz. Caddenin sonunda bulunan cuma pazarının yer aldığı yerdeki duraktan otobüse binerek ya da yol boyunca yürüyerek Meriç nehrinin olduğu yere ulaşabilirsiniz. Meriç nehrinden ileride de Lozan antlaşması ile alınan Karaağaç bulunmakta. 



Karaağaçta da Lozan anıtını ve eski tren garının bulunduğu yerde o zamandan kalma treni görebilirsiniz. 




Edirne'nin tava ciğeri meşhur olması sebebiyle dünyanın en büyük tavası da Edrine'de bulunmakta. 2018 yılında 8. Uluslararası Bando ve Ciğer festivali kapsamında bu tava da anıt olarak kalmış.


Edirne'de görülebilecek bir başka yerde Sultan II. Beyazıt Külliyesi Sağlık müzesi bulunmakta eskiden insanları burada su ile psikolojik olarak tedavi ediyorlarmış. Bunlar dışında çok sayıda müzede yer almakta.




5 Ocak 2019 Cumartesi

2018 İZLEDİKLERİM

2018 İzlediklerim



Filmler

Maide'nin Altın Günü
Deliha 2
Mucize (Wonder)
Divergent (Uyumsuz 3)
La Cara Oculta
Secuestro
El cadaver De Ana Fritz
El orfanato
Contratiempo
El cuerpo
Ateş
Geçmişteki Sır

Diziler

Diriliş Ertuğrul
Alija
Legend of The Sea
Moon Lovers
Two Weeks
La Casa de Papel
Erkenci Kuş
Bir Zamanlar Çukurova
Çalıkuşu

2018 OKUDUKLARIM

2018 Okuduğum Kitaplar


2018 yılında hiç kitap okuyamadım. Sınavlarım vardı ve sınavlara hazırlık kitapları dışında elime kitap almadım desem yeridir. Aslında bu yazıyı bu şekilde yayınlamak bile saçma ama olsun. Bu yıl sınavlarla boğuştuğum için kendime pek fazla zaman ayıramadım ve kitap okuyamadım. Gelecek yıl için inşallah 50 ve üzeri kitap okumayı istiyorum. Kendime koyduğum bir hedefim olsun. Bu yılda böyle geçti.


Fesleğen - Hikmet Anıl Öztekin / Türkiye tık tık...

Hayat Kısa Mutlu Olmayı İhmal Etme - Marcus Aurelius / Yunanistan buraya tık tık...

Eyvallah - Hikmet Anıl Öztekin / Türkiye tık tık...

Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli / Türkiye buraya tık tık...