Etiketler

21 Ekim 2017 Cumartesi

BKM KİTAP ALIŞVERİŞİM

BKM Kitap Alışverişim

Bu alışverişimde Mehmet Genç'in Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri kitabının 2. sini aldım. 1. kitabı daha önceki alışverişimde almıştım ve okumuştum. Rotasız Seyyah yol hikayeleri 1 yorumu için buraya tık tık... Rotasız Seyyah 2. kitap yorumu için buraya tık tık...

Ransom Riggs'in Gölge Şehir Bayan Peregrıne'in Tuhaf Çocukları isimli kitabını aldım. Bu kitabında 1.sini okumuştum.

Hikmet Anıl Öztekin'in Fesleğen isimli kitabını aldım.

Halil Cibran'ın Ermiş isimli kitabını da aldım. Yorumu için buraya tık tık...

Alışverişimde yine hediye kitap ayraçları gönderilmiş.

Daha önceki BKM Kitap alışverişim için buraya tık tık...

8 Ekim 2017 Pazar

BULLET JOURNAL

Bullet Journal


Resimde gördüğünüz iki adet defterden soldaki kırmızı kapaklı not defterini daha öncesinde ajanda niyetine kullanıyordum. Daha sonra sağ taraftaki ajandayı kendime bullet journal olarak oluşturdum. Çok cicili bicili olmasada kolay taşınabilir olduğu için bu ajandayı seçtim.

Gelelim içini nasıl kullandığıma...


Sayfalarını her ay için farklı renklerde olacak şekilde günlük notlarımı yazabileceğim kutucuklara ayırdım. Böylece ileriki bir tarihte yapmam gerekenleri o günün tarihinin bulunduğu kutulara yazıyorum. Böylesi bana daha kolay geldiği için bu şekilde düzenledim.  


Ajandamın en son sayfasına okumayı planladığım kitapların isimlerini not ettim. 


Her ayın sonunda da okuduğum kitapların, izlediğim ve izleyeceğim filmlerin isimlerini yazabileceğim boşluklar bıraktım. Böylece o ay boyunca çıkan muhteviatı görmüş oluyorum.

Resimlere eklemesemde bunlar dışında yıl boyunca yapmam gerekenler vb. notlarımı da ayrı başlıklar altında not ediyorum. Çok fazla dediğim gibi cicili bicili, aman aman bir bullet journal olmadı ama bir iki aydır bu şekilde kullanarak yaşamımı bir düzene oturtmaya çabalıyorum.

7 Ekim 2017 Cumartesi

SERENAD

Serenad / Zülfü Livaneli  

 Arka Kapak:

''Eğer Nobel organizasyonunun her yıl tek kitaba ödül verme refleksi olsaydı Zülfü Livaneli'nin bu son romanı o ödülü oy birliği ile hak ederdi... Serenad, İtalyan yönetmen Giuseppe Tornatore'nin Cinema Paradiso filmi kadar duygu yüklü, nakış gibi işlenmiş bir roman... Öte yandan Steven Spielberg'in Holocaust filmi kadar sert ve çarpıcı...''

Selahattin Duman, Vatan

''Serenad yaşam musikisinin gür eseri. Bir sevgi çağrısıyla başlıyor, bir dokunaklı sonat gibi gelişiyor, bir çağın güçlü senfonisi olarak okurlarını büyülüyor. Bir Livaneli klasiği...''

Talat Halman

''Serenad, Türk edebiyatında kalıcılaşacağı gibi, dünya edebiyatında da önemli bir yapıt olarak yerini alacaktır.''

Prof. Dr. Onur Bilge Kula

Her şey 2001 yılının Şubat ayında soğuk bir gün, İstanbul Üniversitesi'nde hakla ilişkiler görevini yürüten Maya Duran'ın (36) ABD'den gelen Alman asıllı Profesör Maximilian Wagner'i (87) karşılamasıyla başlar.

1930'lu yıllarda İstanbul Üniversitesi'nde hocalık yapmış olan profesörün isteği üzerine, Maya bir gün onu Şile'ye götürür. Böylece, katları yavaş yavaş açılan 60 yıllık dokunaklı bir aşk hikayesine karışmakla kalmaz, dünya tarihine ve kendi ailesine ilişkin sırları da öğrenir.

Yüz binlerce okurun ellerinden bırakmadan okuduğu Serenad'da Zülfü Livaneli'nin romancılığının en temel niteliklerinden biri yine başrolde: İç içe geçmiş, kaynaşmış kişisel ve toplumsal tarihlerin kusursuz dengesi.

Kitap Bilgileri:

Yazar: Zülfü Livaneli
Yayın evi: Doğan Kitap
Baskı yılı: 2011
Sayfa sayısı: 407

Daha önce hiç Zülfü Livaneli okumamış biri olarak Serenad isimli kitabıyla Livaneli okumaya karar verdim. Yazarı sanatçı kişiliği ile biliyordum, bir de yazar kişiliği ile tanımış oldum. Gerçekten çok beğendiğim, hayran kaldığım bir eser oldu, Serenad benim için...Diğer kitaplarını da en yakın zamanda okuyacağım. Kitap konu olarak içinde aşk, tarih gibi konuları barındırıyor. Arka kapakta yazdığı gibi 60 yıllık aşk hikayesi beni çok etkiledi. Şimdiki zaman aşklarının yanında düşünüce, bir insanın birisini 60 yıl sevmesi nedirnasıl bir sevdadır 


Keyifli okumalar...