Etiketler

14 Nisan 2017 Cuma

D&R ALIŞVERİŞİM

D&R ALIŞVERİŞİ 

Geçen hafta sonu D&R mağazasına gittim. Kitap almamayı ve elimdekileri okumayı planladığım halde kardeşimle beraber resimdekileri aldık.

Uzun bir yolculuğa çıkmayı planlıyorum ve orada okumak için Osho'nun Bir Sabun Köpüğüdür Hayat isimli kitabını aldım. Yanında da kapak resminde Bob Marley'in olduğu bir not defteri aldım. Belki içine seyahatle ilgili notlar yazarım. 

Kardeşimde Miraç Çağrı Aktaş'ın Sen On Yedi Yaşımsın ve Stephen King'in Kujo isimli kitabını aldı. Tabiki bu kitapları bende okurum.

Bir Sabun Köpüğüdür Hayat yorumu için buraya tık tık

Sen On Yedi Yaşımsın yorumu için buraya tık tık...

Kujo yorumu için buraya tık tık...

10 Nisan 2017 Pazartesi

HAYALPERESTLER

HAYALPERESTLER / Patti Smith

Arka Kapak:

'Bu kitapta yer alan herşey olduğu gibi yazıldı. Onu yazmak ölü toprağını üzerimden çekip aldı; umarım bir ölçüde okurun da içini nedensiz bir neşeyle doldurmayı başarır.

Çoluk çocuk ile gönülleri fetheden Patti Smith, bu küçük, adeta ışık saçan anı kitabında çocukluk yıllarına dönüyor ve yaşamının ilk kutsal deneyimlerini yeniden ziyaret ediyor. Anıları, o denli renkli, o denli parlak ki, çoğu kez gerçeküstünün eşiğinde dolanıyor. Hayalperestler, küçük bir kız çocuğunun hayalperestliğin anlamını ve uçuşan düşünceleri
yakalayıp kurtarmanın sırrını keşfederek kendini bulma öyküsü.

Kitap Bilgileri:

Yazar: Patti Smith
Yayın evi: Domingo yayınevi
Sayfa sayısı: 92
Baskı yılı: 2012

Herkes kardeştir. Keşke öyle olsaydı. Böylece denizci çölün ortasında; Müslüman, Hristiyan bir geminin kollarında huzur içinde uyurdu.

Öncelikle kitap deneme türünde ve haliyle çok ince. Ajanda gibi bir kitap olduğu için çok beğendim. Kitabta yazar anılarını anlatırken içerisine o anı ile ilgili resimlerde eklemiş. Yazar hakkında hiçbir bilgim olmadan kitabı okudum ve yazarın ünlü bir müzisyen olduğunu öğrendim. Punck Rock tarzında şarkılar söylüyormuş. Bana çok ilginç ve güzel geldi.                                                                                     

6 Nisan 2017 Perşembe

OKUNMAYI BEKLEYENLER

OKUNMAYI BEKLEYENLER


Kitap okumayı sevenler bilirler, hevesle alırsınız kitapları; ya kapak resmi ilginizi çeker ya da arka kapak yazısı... Kitabı okumak için elinize aldığınızda bazen okuma isteği gelmez, sıkılırsınız çabucak çünkü o hevesle aldığınız kitap size pekte ilgi çekici gelmemeye başlamıştır. Daha sonra okurum diyerek bir güzel kitaplığınıza yerleştirirsiniz. Bazı kitaplar yıllarca okunmayı bekler, o kitabın üzerine kim bilir kaç kitap daha okumuşsunuzdur, ama sıra bir türlü ona gelmemiştir. İşte şimdi bende tam bu durumdayım. :)

The Little Prince okuoku alışverişimde almıştım. Okuoku alışveriş yazısı için tık tık... Aslında kitabı yarısına kadar okudum ve en baştan okumaya karar verdim. İngilizce bir kitap olduğu için tekrar okumak istedim. Güzelim kitap hala baştan okunmayı bekliyor. Yorumu için buraya tık tık...

Genç Werther'in Acıları bu kitabı lise yıllarından beri okuyamadım. Çok uzun zamandır bekliyor. Kitap ince aslında ama yarısında bırakmışım. Yorumu için buraya tık tık...

Ne Zor Şeymiş Yaşamak bu da lise yıllarından kalma bir kitap. Kitap Çadırından ucuz diye almıştım. Okul harçlıklarımla...

Eylül Türk edebiyatının ilk psikolojik romanıdır kendisi. Yine lise yıllarımdan kalma, edebiyat hocamızın okuyun mutlaka demesi üzerine almıştım. Hala okuyamadım.

Gora bu kitabı kardeşim almış. Yıllardır kitaplıktaydı, yeni başladım okumaya...

Cadılar Zamanı yine okuoku alışverişimde almıştım.

Sherlock Holmes Şüphe Asla Uyumaz kardeşimin aldığı bir kitap.

Ana üniversite yıllarında hevesle alıp yarıda bıraktığım bir kitap.

Buradaki kitapları daha fazla bekletmeden ve yeni kitaplar almadan okumayı planlıyorum. Umarım bu konuda başarılı olurum..

4 Nisan 2017 Salı

ELİF GİBİ SEVMEK

ELİF GİBİ SEVMEK / Hikmet Anıl Öztekin

Arka Kapak:

Sen yoktun o zamanlar,
çocukluğumda en çok yağmuru severdim ben...
Ne zaman bir dert gelse bana,
yağmur yağar;
dinler,
dokunur,
ve topraktan kalkan
o kokuyu koklardım...
Ateşim sönerdi...
Sonra büyüdüm...
Gözlerini gördüm,
yandım,
yağmur yağdı,
ve ilk kez sönmedim...
Ben yağmurdan daha fazla bir seni sevebildim...

Kitap Bilgileri:

Yazar: Hikmet Anıl Öztekin
Yayın evi: Yakamoz Kitap
Sayfa sayısı: 189
Baskı yılı: 2014

Kitabı okumaya başlamadan önce dini içerikli bir şiir kitabı olduğunu ve yazarın Allah'a olan aşkını anlattığını düşünüyordum. Nedense böyle bir düşünceye kapılmıştım. Hevesle okumaya başladım. Yine dini içerikli konular var tabi ki ama en çokta Elif adında yeşil gözlü tahminimce güzel bir kıza yazılmış şiirler çoğunlukta. Kısacası biraz şaşırsam da kitabı beğendim.  Kitabın türü şiir-deneme karışık.

Kitaptan alıntılar:

Elif gibi sevmek yalnız sevmektir,
dikeni bırakmadan, sağa sola bakmadan, yalansız riyasız,
yüreğine kül ettiğin tek bir heceye ömür boyu talip olmaktır...

Elif gibi sevmek tek 'Aşk' için yaşamaktır,
ölümünde alacağın şekli hatırlatır Elif,
dünyadan sıyrılmak Leyla'dan Mevla'ya ulaşmaktır.

Merkezinde Allah'ın olduğu yüreğe sahip birini seveceksin.
Ve öyle seveceksin ki, ondan daha çok yalnızca Allah'ı seveceksin.

Keyifli okumalar...