Etiketler

30 Aralık 2016 Cuma

HAYAT DEVAM EDİYOR

HAYAT DEVAM EDİYOR / İpek Ongun


ARKA KAPAK:

Hayatta ne çok yollar yürüyoruz.
Çocukluk yolları... Okul yolları...
İlk gençliğin sancılı yolları...
Üniversite yolları...
Romantizmin acı tatlı yolları...
Çalışma yolları...
Dönüp baktığımda bir prizma görüyorum sanki...
Serra'nın ne çok yüzü var.
Çocuk Serra...
Okullu Serra...
Üniversiteli Serra...
Aşık Serra...
Başka başka yollar, başka başka hayatlar,
başka başka kimlikler, düşünceler, duruşlar...
Şimdiyse evlilik yolunda...
Hayat devam ediyor!



Kitap Bilgileri:

Yazar: İpek Ongun
Yayın evi: Epsilon
Sayfa sayısı: 349
Baskı yılı: 2011

Bu kitap aslında Bir Genç Kızın Gizli Defteri serisinin 7. kitabı oluyor. Serinin daha önceki kitaplarını okumadım. Kitap ilgimi çektiği için alıp okudum. Kolay okunan, akıcı bir dili var. Daha çok gençlik kitabı olsa da, konusu günlük yaşama dair olaylar dizisinden oluştuğu için okunası bir kitap.

Keyifli okumalar...

11 Aralık 2016 Pazar

2016 KİTAPLARIM / OKUDUKLARIM

2016 KİTAPLARIM / OKUDUKLARIM


2016 yılı boyunca okuduğum kitapları bu yazımda paylaşıyorum. Resimde kitaplar çok az görünüyor. Nedeni ise bazı kitapları e-kitap şeklinde, bazılarını da kütüphaneden alarak okudum. Bu nedenle resimde sadece elimde olan kitaplar yer alıyor. Bazı kitapları da yarıda bıraktığım için yazıma eklemek istemedim. Okuduğum kitapları ve hangi ülkelerin yazarlarına ait olduklarını sırasıyla yazıyorum.

1.Yabancı (Outlander) - Diana Gabaldon - Amerika

2. Kehribardaki Yusufçuk - Diana Gabaldon - Amerika

3. Malcolm X - Malcolm Little - Amerika

4. Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları - Ransom Riggs - Amerika

5. Yeni Başlangıçlar Mevsimi - Debbie Macomber - Amerika

6. İnsan İsterse Azmin Zaferi Öyküleri - Mümin Sekman - Türkiye

7. Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat - Şemsettin Sami - Türkiye

8. Toz - Sam Hawksmoor - Amerika tık tık

9. Uyurgezer Anılar - Kathleen Alcott - Amerika tık tık

10. Virgülce - Enver Demirkan - Türkiye tık tık

11. Sol Ayağım - Christy Brown - İrlanda tık tık

12. Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş - Jose Saramago - Portekiz tık tık

13. Kabil - Jose Saramago - Portekiz tık tık

14. Simyacı - Paulo Coelho - Brezilya tık tık

15. Hayat Devam Ediyor - İpek Ongun - Türkiye tık tık

10 Aralık 2016 Cumartesi

SİMYACI

SİMYACI / Paulo Coelho

  ARKA KAPAK:

Simyacı, dünyaca ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho'nun üçüncü romanı. 1996 yılından bu yana Türkiye'de de çok okundu, çok sevildi, çok övüldü bu kitap. Bir büyük Doğu klasiği olan Mevlana'nın ünlü Mesnevi'sinde yer alan bir küçük öyküden yola çıkarak yazılan bu roman, yüreğinde çocukluğunun çırpınışlarını taşıyan okurlar için bir ''klasik'' yapıt haline geldi.

Simyacı, İspanya'dan kalkıp Mısır Piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago'nun masalsı yaşamının öyküsü. Ama aynı zamanda bir ''nasihatname'' ; ''Yazgına nasıl egemen olacaksın? Mutluluğunu nasıl kuracaksın?'' gibi sorulara yanıt arayan bir yaşam ve ahlak kılavuzu. Mistik bir peri masalına benzeyen bu romanın, dünyanın dört bir yanında bunca sevilmesinin gizi, kuşkusuz bu kılavuzluk niteliğinden kaynaklanıyor.

Simyacı'yı okumak, herkes daha uykudayken şafak vakti uyanıp, güneşin doğuşunu izlemeye benziyor.

Kitap Bilgileri:

Orijinal adı: O Alquimista
Yazar: Paulo Coelho
Çeviren: Özdemir İnce
Yayınevi: Can Sanat Yayınları
Sayfa sayısı: 182
Baskı yılı: 2011

Bu kitabı daha önce neden okumamışım acaba? Kitap gerçekten çok güzeldi. Her yaştan insanın rahatlıkla okuyabileceği bir kitap. Roman değilde daha çok hikaye okur gibiydi. Sürükleyici, çabuk ilerliyor ve içinde verdiği mesajlar çok anlamlıydı. Kendi beğendiğim kısımları not ettim.

Kitaptan Alıntılar:

Bir düşü gerçekleştirme olasılığı yaşamı ilginçleştiriyor.

Kitaplar dinlemek isterseniz size ilginç öyküler anlatır. Ama insanlarla konuşurken durum başka, öylesine tuhaf şeyler söylerler ki, konuşmayı nasıl sürdüreceğinizi bilemezsiniz.

Her şey bir ve tek şeydir. Ve bir şey istediğin zaman, bütün Evren arzunun gerçekleşmesi için işbirliği yapar.

Bütün günler birbirine benzediği zaman da insanlar, güneş gökyüzünde hareket ettikçe, hayatlarında karşılarına çıkan iyi şeylerin farkına varamaz olurlar.

Tanrı, herkesin izlemesi gereken yolu yeryüzüne çizmiştir, yazmıştır. Senin yapman gereken, senin için yazdıklarını okumak yalnızca.

Ben de herkes gibiyim. Dünya gerçeklerine oldukları gibi değil de olmalarını istediğim gibi bakıyorum.

Bir şeye karar vermek, başlangıçtan başka bir şey değildir. İnsan bir şeye karar verdiği zaman, karar verdiği sırada hiç öngöremediği, düşünde bile aklına gelmeyen bir yöne doğru, şiddetli bir akıntıya kapılıp gidiyordu.

Kimse bilinmezden korkmamalı, çünkü herkes istediği ve ihtiyaç duyduğu şeyi ele geçirebilir.

Sanki bütün kitaplarda sürekli tekrarlanan bir düşünce var gibiydi: Her şey, bir ve tek şeyin belirtisidir.

Yüreğimizi neden dinlemeliyiz? Çünkü yüreğin neredeyse hazinen de oradadır.

Neden yüreğimi dinlemek zorundayım? Çünkü onu susturmayı hiçbir zaman başaramazsın. Hatta onu dinliyormuş gibi yapsan da o gene oradadır, göğsündedir; hayat ve dünya hakkında ne düşündüğünü sana tekrarlamayı sürdürecektir.

Yüreğim acı çekmekten korkuyor. Yüreğine acı korkusunun acının kendisinden de kötü bir şey olduğunu söyle. Düşlerinin peşinde olduğu sürece hiçbir yürek kesinlikle acı çekmez.

Umutsuzluğa teslim olma. Yoksa yüreğinle konuşmana engel olur.

Bir düşün gerçekleşmesini bir tek şey olanaksız kılar: başarısızlığa uğrama korkusu.

Bunlar sadece benim beğendiğim ve not ettiğim kısımlarıydı, kitabın içinde bunlar gibi daha nice mesajlar var.

Keyifli okumalar...







5 Aralık 2016 Pazartesi

KABİL

KABİL / Jose Saramago

ARKA KAPAK:

Jose Saramago ölümünden önce yazdığı ve yayımlandığı ülkelerde büyük tartışmalara yol açan son romanında insanlığın kutsal kitaplardaki başlangıcına geri dönüyor.

Adem ile Havva'nın oğlu, kardeş katili, ''sürgün ve gezgin'' Kabil'le çıkılan bu yolculuk, Eski Ahit'in loş ve tekinsiz diyarlarında, zaman ve mekan kavramlarını altüst ederek, süreğen bir şimdiki zaman içinde, edebiyatla felsefenin kesiştiği dar alanlarda dolaştırıyor okuru.

Suç, ceza, adalet, nefret, ihtiras gibi insana özgü kavramlar ile savaşlar, katliamlar, cinayetler, boyun eğmeler ve isyanlar gibi insana özgü eylemler arasında gidip gelirken, İbrahim'den Nuh'a, Adem ile Havva'dan Eyüb'e, Lilith'e kadar bütün kadim şahsiyetler de beklenmedik anlarda ve yerlerde karşımıza çıkıp insanlık panoramasını tamamlıyorlar.

Gerçeğin ironik, yalın ve dolaysız dilini kullanan Saramago bu son romanıyla bize tüm zamanların sorusunu miras bırakmış oluyor: İnsan türü evrendeki yerini ve varlığını hak etmiş midir?

Kitap Bilgileri:

Orijinal adı: Caim
Yazar: Jose Saramago
Çeviren: Işık Ergüden
Yayınevi: Kırmızı Kedi
Sayfa sayısı: 152
Baskı yılı: 2016

Öncelikle bu kitap her ne kadar Adem ile Havva'nın oğlu Kabil'den bahsediyor olsa da dini nitelikte bir eser kesinlikle değil ve dini kitaplarda anlatılanlardan fazlasıyla uzak. Kitapta adı geçen isimleri birer karakter olarak göze alıp, kitabı da bir edebi eser olarak değerlendirip hiçbir ön yargı beslemeden okudum.Aslında kısaca yazardan bahsetmek istiyorum.Yazar ateist görüşte biri ve Portekiz'de yaşarken dini görüşleri nedeniyle ülkesinden ayrılmış ve Kanarya Adalarında yaşamını sürdürmüş.Bana göre bir insanın aklında ve kalbinde ne varsa o kişinin dışına bu düşünceler bir şekilde yansır. Yazarda düşüncelerinde ne varsa aynen eserine yansıtmış.Kitabı okuduğumda benim aklıma gelen ilk soru şu oldu. ''Neden böyle bir eser yazma ihtiyacı hissetti?''

Keyifli okumalar...





29 Kasım 2016 Salı

ÖLÜM BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ

ÖLÜM BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ / Jose Saramago

ARKA KAPAK:

Adı bilinmeyen bir ülkede, dünya kuruldu kurulalı görülmemiş bir olay gerçekleşir: Ölüm, o güne kadar yerine getirdiği görevinden vazgeçer, hiç kimse ölmez olur. Bir anda ülkeye dalga dalga yayılan sevinç çok geçmeden yerini hayalkırıklığı ve kaosa bırakır. İnsanların ölmemesi zamanın durduğu anlamına gelmemektedir, ezeli bir yaşlılıktır artık onları bekleyen. Hükümetten kiliseye, sağlık kurumlarından ailelere, şirketlerden mafyaya kadar herkes ölümün ortadan kalkmasının getirdiği sonuçlarla mücadele etmek zorundadır. Ancak ölüm, beklenmedik bir kimlikle ve umulmadık duygularla geri döner insanların arasına.

Ölüm ve ölümsüzlük karşısında insanın şaşkınlığını, çelişkili tepkilerini ve ahlaki çöküşünü, edebi, toplumsal ve felsefi anlamda derinlikli bir biçimde işleyen Jose Saramago, geçici olanla ebedi olanı birbirinden ayıran kısa mesafenin meseli sayılacak Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş'u başladığı gibi bitiriyor: ''Ertesi gün hiç kimse ölmedi.''

İnsan olmanın ne demek olduğunu her geçen gün daha az bileceğiz ...Kehanetler Kitabı...

Kitap Bilgileri:

Orijinal adı: As Intermitencias da Morte
Yazar: Jose Saramago
Çeviren: Mehmet Necati Kutlu
Yayın evi: Merkez Kitaplar
Sayfa sayısı: 206
Baskı yılı: 2007

Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş, politik, siyasi ve felsefi açılardan ölüm konusunu anlatıyor. Kitabın belli bir kısmından sonra ise kitap aşk ve ölüm konusunda devam ediyor. Çok enteresan bir kitaptı açıkçası. Kitabın başlarını bakış açısını sevdim ama sonlara doğru sıkılmaya başladım. Çok ağır bir okuma oldu ve yavaş ilerledi.Yazarın yazım şeklide çok enteresandı.Yazar kitaplarında nokta ve virgül dışında hiçbir noktalama işareti kullanmıyor. Kesinlikle noktalama işaretlerini kullansa bu kitabın sayfa sayısı daha fazla olurdu. Kitapta yazılar çok küçüktü zaten birde noktalama işaretleri olmayınca yazılar iç içe geçmiş şekildeydi. Bu da beni biraz zorladı.

Keyifli okumalar

28 Kasım 2016 Pazartesi

KÜTÜPHANEDEN ÖDÜNÇ KİTAP ALMAK

Kütüphaneden Ödünç Kitap Almak


Geçen günlerde kardeşimin ödevi için kütüphaneye gittim. Uzun zamandır kütüphaneye üye olmayı zaten istiyordum. Kütüphaneye yolum düşmüşken üye oldum ve okumak için resimde gördüğünüz kitapları aldım. Benim gibi kitap okumayı seviyorsanız ya da kitap okumak istiyorum ama kitap alacak param yok diyorsanız sizde kütüphaneye üye olarak kitap okuyabilirsiniz. Kitap fiyatlarının pahalı olması bence kitap okumaya engel olmamalı, sahaflar ya da internette birçok kitap satan, uygun fiyatlı site olduğu gibi kütüphanelerde değerlendirilmeli....

Kütüphaneye üye olmak ücretsiz, sadece yanınızda kimliğinizle kütüphaneye gitmeniz yeterli üyelik için. Bazı kütüphanelerde vesikalık fotoğrafta istiyorlar ama benim gittiğim kütüphanede wepcam ile resmimizi kendileri çektikleri için gerek yoktu. Benim üye olduğum kütüphanede en fazla 5 kitap ödünç alınabiliyor. Kitaplar için 30 günlük bir süre veriliyor. Bu süre benim için yeterde artar bile. 

İlk gidişimde kendim için iki kitap aldım.
Jose Saramago'yu okumayı istiyordum. Bu nedenle Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş ve Kabil isimli kitablarını aldım.Kardeşimde kendine Debbie Macomber'in Küçük Mucizeler Dükkanı isimli kitabını aldı.

Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş yorumu için tık tık

Kabil yorumu için tık tık


2 Kasım 2016 Çarşamba

SOL AYAĞIM

  SOL AYAĞIM / Christy Brown  


ARKA KAPAK:

''Büyüleyici ve eğlenceli...Okuyana ilham veriyor.'' 
IRISH TIMES

''Bir cesaret hikayesi'' SUNDAY TIMES

Christy Brown doğuştan beyin felci kurbanıydı. Ancak bu talihsiz küçük bebek İrlanda edebiyatının devleri arasında yerini alacak bir yazarın muhteşem hayal gücüne ve duyarlı zekasına sahipti.

Bu, Christy Brown'ın kendi öyküsüdür. Brown, çocukluğunda okumayı, yazmayı, resim yapmayı ve nihayet daktilo kullanmayı öğrenmek için verdiği mücadeleyi ve bütün bunları sol ayağını kullanarak nasıl yaptığını anlatıyor.

Christy Brown'ın benzer bir biçimde kaleme aldığı ''Her Gün Hüzün'' de çok satan kitaplar listesine girmeyi başarmıştır.

Sol Ayağım, Christy Brown'ı Daniel Day-Lewis'in canlandırdığı, çok başarılı bir filme konu edilmiştir.

Kitap Bilgileri:

Orijinal adı: My Left Foot
Yazar: Christy Brown
Çeviren: Filiz Kahraman
Yayın evi: Nemesis Kitap
Sayfa sayısı: 189
Baskı yılı: 2016

Kısaca özetlemek gerekirse yazar doğuştan beyin felcidir. Yazar ilk doğduğu zamanlar doktorlar annesine zihinsel engelli olduğunu ve hiç umut olmadığını söylemişlerdir. Annesi aksini iddia etmiş ve hiç umudunu yitirmemiş. Evde annesinin çabalarıyla okuma yazmayı öğrenmiş. Sol ayağını kullanarak resimler yapmış. Bundan sonrada pes etmemiş daha da ileri giderek kendi yaşam öyküsünü kaleme almaya başlamış.Kitapta yaşadıklarını çok güzel bir şekilde anlatmış.Bence bu kitabın en etkileyici yanı gerçek bir yaşam öyküsü olması. 

Keyifli okumalar...





23 Ekim 2016 Pazar

VİRGÜLCE


VİRGÜLCE / Enver Demirkan

ARKA KAPAK:

Bir zamanlar halkın tek eğlencesi, siyah beyaz televizyonlar vardı. Belli saat aralığında yayın yapar, saat 24.00 'ı gösterdiğinde haberlerin ardından İstiklal Marşıyla kapanırdı. O siyah beyaz televizyonu renklendiren öyle bir isim vardı ki, eğlence programlarının arasında skeçleriyle bizi kahkahaya boğardı. Halkın sevgilisi, Enver Demirkan...Nam-ı diğer Virgül...

Bu kitap ünlü tiyatro ustası, Yeşilçam emekçisi, Virgül'ün, Enver Demirkan'ın anılarından oluşuyor. Aşkla yola çıktığı uzun yolculuğu verdiği yaşam mücadelesini, tiyatro sahnelerinden televizyon stüdyolarına, televizyon stüdyolarından film setlerine, oradan gazino programlarına koştuğu günlerde yaşadığı dostlukları, arkadaşlıkları ve inanılamayacak kıskançlıkları, acısıyla tatlısıyla yaşadığı her şeyi, bu günün ve yarının gençlerine ışık tutması açısından gözler önüne seriyor.

Kitapta hiç bilmediğiniz birçok şeye tanık olacaksınız. Bunlardan bir tanesi Yılmaz Güney'le ilgili... Yılmaz Güney, ünlü olmadan önce nerede ve nasıl yaşadı? Tabiat Ana kimdi?

Anılarda kimler yok ki... Lale Oraloğlu, Haldun Dormen, Cemal Reşit Rey, Erol Günaydın, Cahit Irgat, Zeki Müren, Şemsi İnkaya, Orhan Boran, Cenk Koray, Michael Douglas ve adını sayamadığımız birçok ünlü isim...

Kitap Bilgileri:

Yazar: Enver Demirkan
Yayın evi: Bizim Kitaplar
Sayfa sayısı: 238
Baskı yılı: 2011

Bu kitap arka kapakta yazdığı gibi Enver Demirkan'ın anılarından oluşuyor.Kitap bir oturuşta zevkle okunacak türden.Bazı yerleri okurken insanın yüzünde hafif bir gülümseme oluşuyor.Kitapta yer yer fotoğraflar var. Fotoğrafları da ilgiyle inceledim.Kitabın son sayfalarında da Enver Demirkan'ın oynadığı tiyatro oyunlarının bilgileri ve fotoğraflar yer alıyor.

Keyifli okumalar...

20 Ekim 2016 Perşembe

UYURGEZER ANILAR

UYURGEZER ANILAR / Kathleen Alcott



ARKA KAPAK:

Gözlerimin arkasındaki boşlukta anılarım rengarenk...

Ida çocukluğundan beri her anını ikisi de uyurgezer olan Jackson ve James kardeşlerle birlikte geçirmiştir.Nerede bir ''I'' varsa orada muhakkak bir de ''J'' vardır.Dış dünya onları komşu ve arkadaş olarak görse de onlar kendilerince, kan bağları olmayan kardeşlerdir.

Onlarınki konuşmadan anlaşmaya dayalı, kuralları ve sınırları olmayan bir ilişkidir.Ama üçü olgunlaştıkça ve duyguları karmaşıklaştıkça Ida ve Jackson, kardeşten çok daha öte olduklarını fark ederler. Jackson'ın uyurgezerliği etrafındakilere zarar vermeye başlayınca ve James ruhsal sorunları sebebiyle hastaneye yatırılınca, ailesini yıkma tehlikesi oluşturan, hükmedemediği olaylar karşısında Ida ne yapacağını bilemez hale gelir.

Aile tanımıyla mücadele eden, toplumsal algıları sorgulayan ve insanları birbirine bağlayan karmaşık bağları keşfe çıkan olağanüstü bir ilk roman.

Eğer benden daha uzak bir yer varsa ,sana gitememen için yalvarıyorum... Frank O'Hara,Morning

Kitap Bilgileri:

Orijinal adı: The Dangers of Proximal Alphabe
Yazar: Kathleen Alcott
Çeviren:Derya Engin
Yayın evi: Martı
Sayfa sayısı:240
Baskı yılı:2014

Ida bir kaza sonucu annesini kaybetmiştir. Kapı komşuları James ve Jackson kardeşlerde babalarını kaybetmişlerdir. Bu üç çocuk ve onların ebeveynleri kendi aralarında bir bağ kurarlar. Zaman geçtikçe Ida ve Jackson birbirlerinden hoşlanmaya başlarlar. James ve Jackson kardeşler çocukluklarından beri uyurgezerdirler. James uyurgezerliği bırakır ama Jackson'ın uyurgezerliği iyice kötüye gider. Jacskon ve Ida arasındaki ilişki de zamanla karmaşık bir hale gelir ve sonunda sorunlar ortaya çıkmaya başlar. Ida bu sorunların üstesinden gelmeye çalışır.

Bu kitap Okuoku'dan yaptığım alışverişte hediye olarak gönderilmişti.Kitabı okumakta zorlandım çünkü kitap geçmişe dönüşlü bir şekilde anlatılıyor ve bazı cümlelerin sonunu okurken başını unutuyorsunuz.Kullanılan cümleler hem uzun hemde karışıktı.Kitapta betimlemeler de çok ayrıntılı şekilde yapılmış buda beni biraz sıktı.

Keyifli okumalar...

Okuoku alışverişim yazısı için tık tık






8 Ekim 2016 Cumartesi

TOZ

TOZ / Sam Hawksmoor



ARKA KAPAK: 

Dönüp baktığında,ondan geriye bir avuç toz kaldığını gördü...Bu bir hayal miydi? Yoksa kabus mu?

Olağanüstü yetenekleri yüzünden odasına kapatılmasının üzerinden tam altı hafta geçti.Annesine göre Genie, şeytan tarafından ele geçirilen,günahkar bir kızdı ve normal bir yaşamı hak etmiyordu.

Herkesin korktuğu güçleri, Genie'ye kaybolan çocuklara dair imgeler göstermeye başladığındaysa, her şey daha garip bir hal aldı.Genie, cevapları aramak üzere çıktığı yolda, var olmaya dair yeni ve hepsinden daha önemli bir soruyla karşılaşacaktı: Bedenlerimizin dışında bir yaşama başlamak mümkün müydü?

''Dokunamayız, seni hissedemem.Rüzgarı ya da yağmuru hissedemeyiz.Hiçbir şeyin kokusunu alamayız.Ve biliyorum, bu aptalca ama bir şeyleri hissedebilmeyi çok özlüyorum.Biz sadece varız.Bunu açıklayamam.''


Kitap Bilgileri:

Orijinal adı: The Repossession
Yazar: Sam Hawksmoor
Çeviren: Eda Aksan
Yayın evi: Martı
Sayfa sayısı: 480
Baskı yılı:2016

Bu kitapta Genie isminde bir kızın olağanüstü güçleri var ve bu güçleri nedeniyle annesi onu eve hapsediyor.Yaşadıkları kasabanın rahibi de kızının şeytan tarafından ele geçirildiğini söylüyor.Erkek arkadaşı Rain Genie'yi evden kaçırıyor ve kaçtıklarında kasabadan sürekli çocukların kaçtığını ve bir daha da geri dönmediklerini öğreniyorlar.Aslında bu çocuklar aileleri yüzünden evden kaçıyor daha sonra Fortress isimli bir yer tarafından ele geçirilip üzerlerinde deney yapılıyor.Deney bir nevi ışınlanma üzerine.Hikayenin devamında da Genie bu kaçırılan çocuklara yardım etmeye, gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Kitabın yazarı her yıl Kanada'da ortalama 60.000 çocuğun kaybolduğu bir istatistiği inceliyor ve dikkatini çekiyor.Bu şekilde esinlenerek bu kitabı kaybolan çocuklar için yazmış.Kitabın konusu güzel ama bana kitabın kurgusunda bir şeyler eksik gibi geldi.Yine de sürükleyici bir kitaptı.

İyi okumalar...





27 Eylül 2016 Salı

OKUOKU KİTAP ALIŞVERİŞİM

                                    OKUOKU KİTAP ALIŞVERİŞİM                                      


İnternetten ilk kez kitap alışverişi yaptım ve kapıda ödeme seçeneği olduğu için Okuoku'yu seçtim. Kitaplar sağ salim elime ulaştı.Hiçbir hasar yok ama kargo teslim süresi 3 gün olmasına rağmen bir haftada anca geldi.

Öncelikle çok beğenilen aslında çocuk kitabı olan ama yetişkinlerinde beğenerek okudukları Küçük Prens (The Little Prince) isimli kitabın ingilizcesini aldım.Uzun zamandır ingilizce bir kitap okumak istiyordum. Roman alsam sıkılırım, okuyamam diye düşünerek bu kitabı aldım.


Toz isimli kitap da indirimdeydi ve kapak resmi ilgimi çektiği için merak edip aldım. Cadılar Zamanını da indirimde olduğu için aldım. Bunların dışında sınava hazırlık kitabı da aldım ama buraya eklemek istemedim.

Uyurgezer Anılar isimli kitap hediye olarak gönderilmiş. Alice Hakkındaki Gerçek isimli kitabın tanıtım yazısı ile çok sayıda ayraç ve birde kahve gönderilmiş. Okuoku'dan tekrar alışveriş yapmayı düşünüyorum.Kitaplarımı da en kısa zamanda okuyup bitireceğim.

Toz detaylı yorumu için tık tık

Uyurgezer Anılar detaylı yorumu için tık tık

Küçük Prens yorumu için buraya tık tık...